Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

29/01/2016
Циклус фотографија „КултТура 365 дана“
29/01/2016

У оквиру кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе, од 1. фебруара, дана Града, на инстаграм профилу Нови Сад 2021 (https://www.instagram.com/novisad_2021) биће започет циклус фотографија „КултТура 365”. Пројекат ће бити реализован у сарадњи са новосадским фотографом Александром Милутиновићем.

Novi Sad 2021

Познат Новосађанима по фотографијама „Нови Сад кроз објектив 365 дана” које презентује путем друштвених мрежа, Александар на јединствен и посебан начин приказује наш град истичући оно најлепше у њему. „Фотографија је моја љубав и страст, уосталом као и мој град. Зато сам их и спојио. Овим пројектом сам желео да кроз фотографску туру у наредних годину дана прикажем све оно што је важно и шта чини културу као начин живота. Надам се да ће то бити само још један од доприноса да, после успешног уласка у финале, наш Нови Сад коначно освоји престижну титулу Европске престонице културе 2021. године“ истако је Александар Милутиновић.

Novi Sad 2021

Циклус фотографија „Култтура 365” пратиће културни живот Новог Сада и сву његову шароликост. Циљ уметника и овог пројекта је да укаже на разнолик културни живот града, као и да на специфичан начин истакне оно најлепше у њему. Захваљујући друштвеним мрежама, као стандарду данашње комуникације, жеља је да те фотографије види шта већи број људи, како у Србији, тако и у иностранству.

Novi Sad 2021

„Од 365 фотографија које ће се представити најширој јавности, верујем да ће се издвојити и неке култне које ће постати заштитни знак и саме кандидатуре са циљем да Новосађани постану још поноснији на свој град, а сви остали да пожеле да дођу и врате се у њега”, изјавио је Немања Миленковић, председник организационог одбора кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Novi Sad 2021

Прву фотографију на инстаграм профилу можете да видети у понедаљак 1. фебруара и тако сваког дана у наредних 365 дана.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.