Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
интерактивне музичке радионице за децу Interactive Music Workshops for Children

Објављено:

21/09/2020
Интерактивне музичке радионице за децу у Културној станици Млин
21/09/2020

Интерактивне музичке радионице за децу, замишљене као музичке сесије на којима је предвиђено да се деца узраста од три до 11 година упознају са специјалним музичким инструментима и активно укључе у креирање музике, биће реализоване 22. и 23. септембра, у Културној станици Млин.

Првог дана, у уторак, радионице ће бити организоване у два термина од 10 до 12 сати и од 12 до 14 часова, док ће сутрадан, у среду, бити у једном термину од 10 до 12 сати.

Деца се кроз игру упознају са звуковима разних инструмената и мелодијама познатих композиција и имају прилику да уживо осете задовољство стварања звука и упознају се са процесом креације музичких дела. Атрактивна интерактивна природа инструмената омогућава близак сусрет деце са музиком и поспешивање развоја музичких вештина који могу резултирати јачањем интересовања за бављење музиком и уметношћу генерално, што и јесте и примаран циљ радионице.

У раду се користе следећи инструменти:

SOUNDBEAM је музички систем базиран на употреби ултразвучних таласа који се путем сензора транспонују кроз простор и чијим се прекидањем ствара звук. Може се програмирати и користити као класичан синтисајзер инструмент.

BEAMZ је музички систем базиран на употреби ласерских зрака који се путем сензора транспонују кроз простор и чијим се прекидањем ствара звук. Може се програмирати и користити као класичан синтисајзер инструмент.

MAKEY MAKEY је интерактивна дигитална платформа за програмирање која омогућава креирање атрактивних игрица и звукова уз помоћ воћа и разних других предмета.

Интерактивне музичке радионице за децу, пројекат су музичара Жарка Себића, који већ годинама у СОШО „Милан Петровић“ организује и води музичке радионице са специјалним музичким уређајима, намењене особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју. Радионице ће заједно са Жарком водити и Рената Колер.

Овај пројекат један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.