Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Камп савременог циркуса за децу

Објављено:

12/09/2020
Камп савременог циркуса за децу у културним станицама Млин и Руменка
12/09/2020

Још од давнина циркус је представљао радост и чаробан бег од стварности. Акробате, кловнови, жонглери, сам шатор чинили су свет другачијим местом за живот, а стварност је постајала забавна и лепа.

камп савременог циркуса за децу

Жонглирање, акробатски баланс, сценске игре, радионице манипулацијом објекта, радионце ваздушних акробација, еквилибристика, чиниће Камп савременог циркуса за децу, удружења Креативни погон, који ће трајати од 14. до 19 септембра, у периоду од 17 до 19 сати, у Културној станици Млин, односно 26. и 27. септембра у Културној станици Руменка.

„Циљ нам је да кроз часове циркуских вештина, деца кроз игру и забаву надокнаде активност, развију и изразе своју креативност. Уз помоћ циркуских педагога, деца ће се упознати са основама циркуских вештина. Имаће прилику да активно учествују у осмишљавању и реализацији перформанса којим би приказали стечена знања и вештине, а уједно би били позитиван пример вршњацима“, кажу из удружења Креативни погон.

Познато је да циркуске вештине утичу на физичко и психичко здравље човека, побољшавају фокус, концентрацију, смањују стрес, подстичу упорност, стрпљење и на крају, представљају забаву. Важно је рећи и да савремени циркус представља одличан инструмент за социјализацију појединца, а самим тим и друштва уопште, јер учи људе како да стварају, уче и живе заједно.

Број деце је строго лимитиран те сви заинтересовани, пријаве могу слати на: cirkoneo@gmail.com.

Пројекат „Камп савременог циркуса“ један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализација културе и развој публике.

 

Фото: Креативни погон

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.