Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Japan

Објављено:

22/04/2021
Још осам дана за пријаву на истраживачко путовање у Јапан
22/04/2021

Још осам дана је остало за пријаву на Јавни конкурс за финансијску подршку локалним уметницима и радницима у култури за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан, који је расписала Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” у сарадњи са организацијом ЕУ – Јапан фест из Токија. Рок за достављање пријавних формулара је 30. април.

Циљ конкурса је подстицање интернационализације културне сцене Новог Сада, повезивање локалних културних радника у култури и уметника са партнерима из Јапана.

Ово истраживачко путовање у Јапан доноси развој пројеката сарадње, који ће бити реализовани 2022. године у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”. Са тим у вези, предлози пројектних идеја треба да буду у складу са програмским луковима и темама пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”, а све детаље заинтересовани апликанти могу пронаћи на овом линку.

Пријаве са пратећом документацијом шаљу се на international@ns2021.rs.

Конкурс се спроводи у две фазе, које обухватају предселекцију и селекцију. Предселекцију врши комисија коју формира Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”, а селекцију организација ЕУ – Јапан Фест.

Конкурс је континуирано отворен, без дефинисаног крајњег датума. Селекција кандидата се врши периодично, а резултати селекције се шаљу директно кандидатима. Рокови за достављање пријавних формулара у 2021. години су: 30. април, 30. јун и 31. август.

Више информација о Јавном конкурсу у оквиру програма размене Кизуна, потражите овде.

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.