Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

20/07/2023
Јавни позив Мреже културних станица за уметничке резиденције
20/07/2023

Мрежа културних станица позива све заинтересоване уметнике из Новог Сада да се пријаве на отворени позив „AIR on the Edge” у оквиру ког је Мрежа културних станица један од партнера.

Реч је о једномесечној међународној резиденцијалној размени уметника између Данске, Финске, Ирске, Холандије и Србије. Пројекат се фокусира на професионални развој уметника кроз стварање могућности да се ангажују у руралним заједницама и укорењен је у руралним заједницама и градовима на рубовима Европе.

Кроз ове резиденције нуди се уметницима прилика да се повежу са организацијама домаћинима, заједницама, природом, наслеђем и културним пејзажима различитих руралних места и градова.

Десет уметника, по два из сваке земље, биће награђени резиденцијом, а по два уметника биће угошћена у свакој земљи. Понуђени датуми боравка зависиће од доступности резиденција у одређеним периодима. За одабране уметнике биће обезбеђен простор за уметнички студио, смештај за самосталан боравак, хонорари и путни трошкови. Потребно знање енглеског језика.

Више детаља пронађите на сајту.

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.