Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/03/2020
Отказани догађаји у културним станицама
12/03/2020

Због ситуације са вирусом Корона, односно Covid 19, у културним станицама Еђшег и Свилара, поједини догађаји су отказани, у циљу одговорног понашања, заштите посетилаца и организатора програма односно спровођења додатних мера у спречавању појаве, ширења и сузбијања вируса.

За догађаје који су остали на програму културних станица број посетилаца биће ограничен, односно НЕЋЕ МОЋИ да присуствује више од 100 људи.

У културној станици Свилара ОТКАЗАНИ СУ следећи догађаји:
1. Промоција књиге Миодрага Јотића 12. март
2. Пројекција дечијег филма: „Филмски осмех“ 14. март
3. Хуманитарни концерт: Новосадски хорови за Јасмину 15. март
4. Удружење Перарт са програмом Перарт: PAIN TRANSHOLD 16 и 17. март
5. Промоција романа: Бункер патка 19. март
6. Изложба „Кожара“ Архитектонског факултета у Београду 19. март
7. Концерт Музичке школе „Исидор Бајић“ 20. март
8. Обележавање Дана Франкофоније и 15 година рада Француског института у Новом Саду 21. март
9. Конференција „Policy days – Конрад Аденауер“ 28. март
10. Радионица „Placemaking“ Светске банке 1 – 2. априла
11. Стогодишњица Института за јавно здравље Војводине 9 – 10. априла
12. Међународни сусрети виолиниста 18. и 22. март

 

У културној станици Еђшег ОТКАЗАНИ СУ следећи догађаји:
1. Изложба Антићеви дани 12. март
2. Салса за све 13. март
3. Игранка „Аll is dance” 14. март
4. Опера за децу: Пчелица Дана 15. март
5. Смех јога 16. март
6. Семинар о дојењу: Треба знати 16. март
7. Промоција књиге „Кад те бајка састави, а живот растави“ 17. март
8. Трибина: Слажемо се да се не слажемо 18. март
9. Pocket Globe 27 – 29. марта
10. „Преразмишљавање“ 5. април

Отказивање догађаја у складу је са Уредбом о привременој забрани јавних скупова у затвореном простору, коју је донела Влада Републике Србије дана 11.3.2020. године којом се забрањује јавно окупљање у затвореним просторијама. Под јавним окупљањем, у смислу ове забране, сматра се окупљање у једној затвореној просторији са више од 100 људи.

У случају нових измена у програму културних станица обавештење ће бити благовремено објављено на сајту пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и на друштвеним мрежама културних станица Еђшег и Свилара.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.