Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
распустилиште

Објављено:

28/08/2020
Завршено „Распустилиште“ у Културној станици Млин
28/08/2020

Летњи програм овогодишње Манифестације „Распустилиште“ одржао се у периоду од 24. до 28. августа у Новосадском дечијем културном центру – Културној станици Млин, у Радничкој број 20.

Радионице су се одржавале у преподневним сатима у периоду од 9.30 до 13.30 сати. У току пет радних дана малишанима је понуђено 20 различитих уметничких, креативних, филмских, едукативних, еколошких и спортских радионица као што су Позориште сенки, Покретне слике, Најлепше мирисне ноте, Слика од вуне, Чудесни свет глине, Музикица, Да ли спавају бројке и слове, Фудирање, Јутарње разгибавање и многе друге.

Концепт програма и избор садржаја ове године осмишљен је спрам тренутне епидемиолошке ситуације, а жеља организатора била је да се одржи континуитет програма на који је најмлађа публика навикла, јер се летњи програм Распустилишта већ дуги низ година одржава под познатим слоганом Загревање за школу.

распустилиште

Радионице су реализоване уз примену свих мера заштите, ради спречавања ширења вируса. Присуство на програмима подразумевало је обавезну дистанцу међу учесницима, дезинфекцију руку свих учесника пре и током програма, као и обавезне маске током целог трајања програма, а свака појединачна радионица организована је са максимално десет учесника.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.