Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
конкурс за јачање локалне уметничке сцене

Објављено:

03/08/2020
Резултати конкурса до 10. августа
03/08/2020

Резултати Јавног конкурса за јачање локалне уметничке сцене, који је затворен 24. јула, биће објављени до понедељка, 10. августа.

Конкурсна комисија увидела је потребу за усаглашавањем детаља пројеката са предлагачима, у циљу што квалитетније реализације пројеката, због чега је рок за објаву резултата Јавног конкурса померен.

Комисија је истакла важност да са уметницима подели утиске и коментаре у вези са њиховим пријавама и пошаље им повратну информацију, а све у циљу подизања капацитета локалне уметничке сцене и што ефикаснијег аплицирања уметника на будуће, како локалне, тако и европске уметничке конкурсе.

Одабрани програми биће реализовани у наредном периоду, у складу са епидемиолошком ситуацијом, уз поштовање мера за спречавање ширења вируса COVID-19.

Јавни конкурс обухватио је различите области, од сценских и извођачких уметности, преко ликовних, примењених, визуелних уметности, дизајна и архитектуре, до програма везаних за филмску уметност и аудио-визуелно стваралаштво, као и дигитално стваралаштво и мултимедије.

Пројекат „Уметници.Сад!”, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница кутлуре” покренут је са идејом о јачању локалне културне сцене, подизању њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализацији културе, и са циљем развоја публике.

Партнер на пројекту „Уметници. Сад!“ је компанија Меркатор С.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.