Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Уметници силицијумског доба

Објављено:

07/09/2020
Стрипови, илустрације, концепт арт: Пројекат „Уметници силицијумског доба: Зона 021“ у Еђшегу
07/09/2020

Пројекат „Уметници силицијумског доба: Зона 021“ биће реализован од 7. до 11. септембра, у периоду од 14 до 16 часова, у Културној станици Еђшег.

Пројекат Удружења грађана „Обновљена Заједница“ је усмерен ка младим и недовољно афирмисаним уметницима који делују на пољу визуелног приповедања и литературе, где су укључени стрипови, илустрације, концепт арт за мултимедију, карикатуре и сликовнице.

Пројекат има четири фазе, а то су:

  1. Предавање и обука за младе уметнике о начину уласка у професију и међународно тржиште
  2. Сусрет младих уметника или историчара уметности са доајенима и уредницима – оцењивање портфолија и дискусија
  3. Објављивање биографија, портфолија и библиографија
  4. Обавештавање издавачких и продукцијских кућа о резултату – да су им на располагању уметници ради ангажмана

Пројекат „Уметници силицијумског доба: Зона 021“ један је од 42 пројеката који су добили средства у оквиру Јавног конкурса за јачање локалне уметничке сцене, који је покренула Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, у оквиру пројекта „Уметници. Сад“.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.