Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

07/12/2022
Завршен Јавни конкурс за учешће у програму Дочека: Одобрено 13 пријава
07/12/2022

На Јавном конкурсу за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програма Дочека, одобрено је 13 пријава.

Конкурс је намењен финансирању уметничких програма који ће се реализовати 13. јануара 2023. године, у просторима независног културног стваралаштва, а његов циљ је подршка извођачима и извођачицама, било да су већ афирмисани аутори и ауторке или припадају маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца и појединки. Осим тога, идеја је да се унапреди сарадња и размена садржаја између независне и институционалне културне сцене, да се материјално подрже како млада удружења и угоститељи, тако и афирмисани локали са фокусом на реализацији програма на пољу извођачке уметности, затим да се подигну продукцијски капацитети и квалитет програма, као и да се створи платформа за реализацију и продукцију догађаја од уметничке вредности.

Листa пројеката одабраних на Јавном конкурсу:

Редни број  Подносилац пријаве Назив пројекта
1. Друштво за подршку осабама са аутизмом града Новог Сада (ДПОСА) Сликама изграђен мост
2. Креативна радионица „Бункер” Dirty Recorts (Прљаве плоче)
3. Кафе Перо д.о.о. Нови Сад Српсконовогодишњи спектакл
4. Културни центар ЛАБ Кене Бери (РС) х Допе Кукјата (МК)
5. ПР УР Довиђења Lets Mix it Showcase
6. Никола Пејовиh ПР Мали Паб Електрана 2022
7. Кафе бар Диего Дочек уз Газорпазорп!
8. Булевар букс д.о.о. Концерт састава Deep Steady 
9. Удружење Осмоза К9 Station Reunion New Уеаг
10. Camila Club Absolut Концерт групе Шишарке
11. ПР Дубравка Поповић УР Три петице Туда-свуда
12. Милица Протић ПР УР The Pub NS Рор Rock Party 2022
13. The lwano Project Foundation
Digital Art – TWO

Право на учешће имали су сви регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације које обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, у чијим се просторима обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника и уметница, а који поред тога делују и у циљу подршке маргинализованим уметничким групама и појединцима и појединкама.

Дочек је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности и два програмска концепта. Дочек слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

Ове зиме, за Дочек 2023. и Дочек 7531. године, визуелни уметници и уметнице побринуће се за визуелне идентитете и сценске ефекте који ће пружити ново искуство уживања на наступима домаћих, регионалних и светских музичких звезда, најразличитијих жанрова: Tigran Hamasyn, Севдализа, Kosheen, Shortparis, Лајко Феликс, Stereo MC’s, Ке Ма и Шихан Ванг, Haelos, Nneka, Biesmans, YU група, Репетитор, Обојени програм, Даница Црногорчевић, Perpetuum Jazzile, Divanhana, Eyot, Сана Гарић, ABOP, Тијана Богићевић, Монохром, Кал и други.

 

Одлука о расподели средстава по Јавном конкурсу

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.