Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

11/10/2023
Дистрикт вас зове: Посетите актуелне изложбе
11/10/2023

Дистрикт је место сусрета – искористите дане пред нама да се упознате са делима визуелне и примењене уметности на Калеидоскопу културе. Од среде до недеље су отворене чак четири изложбе!

Интерактивна скулптура Срце

Радно време: До 15. октобра / сваки дан / од 12 до 20 сати / Дистрикт, објекат Производња

Откријте највећу интерактивну скулптуру у Србији и прву топлотну инсталацију на свету ауторке Милијане Комад.

Од Коњовића до Марине Абрамовић

Радно време: До 30. октобра / од среде до недеље / двократно од 12 до 14 и од 16 до 20 сати / Дистрикт, Радионица

Први пут су колекционарска дела највећих аутора српске уметности на овај начин представљена новосадској публици. Изложба, настала у сарадњи са Галеријом Бел Арт, представља вековну историју српске уметности од 1923. до 2023. године. Доживите радове Милана Коњовића, Саве Шумановића, Зоре Петровић, Миће Поповића, и других.

Прочитајте када се одржавају кустоска вођења у оквиру пратећег програма.

Дух места – први век Дистрикта

Радно време: стална поставка / од среде до недеље / од 16 до 20 сати / Дистрикт, Фабрика 2

Ова мултимедијална, стална поставка, аутора др ум. Монике Билбије Поњавић и Немање Миленковића, представиће турбулентну стогодишњу историју некадашњег индустријског комплекса који је данас постао центар савремене уметности.

Кухиње [Фрагменти] – цртице из историје и популарне културе

Радно време: До 28. октобра / Од среде до недеље / Од 12 до 14 и од 16 до 20 сати / Дистрикт, Менза

Откријте како су се развијале кухиње кроз време. Поставка ће показати како су социјални, економски и други фактори утицали на најважнији животни простор.

Откријте пратећи програм.

Уз то, у Дистрикту све време можете видети инсталацију слова Дистрикт, аутора Југослава Сивића, која тежи чак две тоне, као и мурале Артеза, Наташе Коњевић и Пабла Астраина који представљају симболичан приказ индустријског развоја овог места.

Видимо се у Дистрикту!

Аутор: Петар Вучковић

Фото: Владимир Величковић

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.