Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
продаја улазница

Објављено:

16/12/2021
Дочек у Новом Саду: Почиње продаја улазница за 13. јануар
16/12/2021

Продаја улазница за концерте у затвореним просторима 13. јануара у оквиру Дочека у Новом Саду почиње у понедељак, 20. децембра у подне.

Врло ограничен број улазница по специјалним, промотивним ценама, биће доступан онлајн на сајту gigtix.com, где могу да их набаве и сви заинтересовани ван Србије, као и на готово 50 Gigstix продајних места широм Србије.

Уз строго поштовање епидемиолошких мера, капацитети концерата, самим тим и број улазница биће ограничени. 

На Дочеку 13. јануара, којим почиње и година Европске престонице културе у Новом Саду, наступиће бројни светски, регионални и домаћи уметници на више од 40 локација. Један од најпопуларнијих британских електронских састава, Morcheeba, наступиће у Позоришту младих, у првој Градској концертној дворани француски бенд Nouvelle Vague, док ће краљицу фада Carminho угостити Српско народно позориште. У Градској кући наступиће један од најбољих кларинетиста, Andreas Ottensamer, у Новосадском позоришту фински џез музичар Jimi Tenor, а у Цркви имена Маријиног, познатијој као Катедрала, аутентична америчка певачица Chrysta Bell. Простор СКЦНС Фабрика, у Креативном дистрикту, угостиће британски број један d’n’b звука, Rudimental DJ, док ће кантауторка Бојана Вунтуришевић наступити у Културној станици Свилара. Од великих регионалних уметника очекују нас наступи Јосипе Лисац у Синагоги, Дамира Урбана у Реформаторској цркви и Матије Дедића у Културној станици Еђшег. Биља Кристић и Бистрик Оркестар наступиће у НИС сали, а њима ће се придружити бројна друга имена, широм Новог Сада.

Детаљан програм, сатнице и локације концерата 13. јануара можете пронаћи на сајту docekns.rs.

Свечано отварање на главном градском булевару на отвореном

Пре свих наступа, централни догађај, свечано отварање Европске престонице културе, представа „Зенитеум :: 2022“, словеначког редитеља Драгана Живадинова, заказана за 13. јануар, славиће кроз уметност и културу, велика имена српске науке – математичаре Милеву Марић Ајнштајн и Милутина Миланковића. Поставка свечаног отварања је архитектонско-мултимедијални подухват који у Србији до сада није рађен, а само отварање биће одржано на једном од главних градских булевара, испред Бановине.

Улаз на све програме у оквиру новосадског Дочека 31. децембра слободан

Програми у оквиру новосадског Дочека 31. децембра биће инспирисани ликом и делом великог научника Николе Тесле, па ће тако код моста Дуга премијерно бити изведен део представе „Тесла, изуметник“ у режији Небојше Брадића, у изведби Српског народног позоришта, која укључује и публику, формирајући поворку преко моста до Подграђа Петроварадинске тврђаве, где ће бити мултимедијална Теслина светлосна галерија. Током 31. децембра и 1. јануара, Теслина светлосна галерија представиће ретко виђене светлосне инсталације и спој различитих уметника који приређују аутентичан аудио-визуелни доживљај. Неки од најзначајнијих уметника из области светлосних уметничких инсталација и перфоманса који ће се представити су др Алберто Новело, Иван Марушић Клиф, Петко Танчев, др Милица Стојшић са студентима Факултета техничких наука у Новом Саду и Сташа Кукић, али и музичари као што су Nipplepeople, Канда, Коџа и Небојша, Ђорђе Миљеновић, Noise Destruction, Минилинија, али и аустријски трио Elektro Guzzi и дуо Kruder & Dorfmajster. Партнер Теслине светлосне галерије је компанија НИС. Цео програм 31. децембра је бесплатан.

Детаљне информације, сатнице и локације за Дочек 31. децембра и 13. јануара можете пронаћи на сајту docekns.rs.

У оквиру свих програма на Дочеку у Новом Саду строго ће се поштовати све епидемиолошке мере, које буду на снази у тренутку реализације догађаја.

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.