Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
ECoC International Voluntary Quiz

Објављено:

13/05/2021
Више од 80 волонтера учествује на међународном Волонтерском квизу Европских престоница културе
13/05/2021

Други по реду Волонтерски квиз Европских престоница културе биће одржан онлајн 21. маја у 19 сати, а сви заинтересовани могу га испратити преко Фејсбук странице Мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе.

волонтерски квиз

Овај квиз је резултат заједничког рада чланова неформалне Мреже координатора волонтерских програма Европских престоница културе, који окупља 18 градова бивших, садашњих и будућих престоница културе и чији је Новосадски волонтерски сервис један од поносних оснивача.

Замишљен је као онлајн волонтерска активност која ће окупити више од 80 волонтера из 15 европских земаља. Међународни волонтерски тимови одговараће на питања из познавања градова престоница и опште културе.

Награде које ће тимови имати прилику да добију након квиза су онлајн туристичке туре, часови кувања, али и промо материјали из различитих градова који ће бити послати поштом.

Квиз је специфична форма виртуелне волонтерске размене кроз коју се упознају други градови престонице, волонтери из других градова и креирају се специфични мостови хуманости и солидарности.

Новосадски волонтерски сервис настао је као заједнички пројекат Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.