Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Milan Petrović

Објављено:

28/04/2021
Прилика за волонтирање у школи „Милан Петровић“
28/04/2021

Уколико волите да стичете различита знања и вештине, нова искуства, уколико желите да допринесете заједници и активно се укључите у креирање бољег и квалитетнијег друштва – будите део волонтерског тима Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“. Позив је отворен до 1. децембра 2021. године, а сви заинтересовани се могу пријавити на званичној страници Новосадског волонтерског сервиса.

волонтирање милан петровић

Предвиђено је да волонтери буду подршка особљу школе у више издвојених јединица, као што су oсновна и средња школа, дневни и радни боравци, те у различитим активностима, као што су администрација, социјална интеракција, подршка у едукативним, спортским и забавним активностима.

Особе са интелектуалним и/или физичким инвалидитетом, долазе у контакт са ограниченим бројем људи и тиме су лишени бројних могућности социјалне интеракције са својим вршњацима и другима из окружења.

Уз волонтере, они имају могућност да учествују у бројним активностима у школи и дневном боравку (одлазак у шетњу, у биоскоп, на излет, радионице и сл.), чиме проширују круг пријатеља, односа и веза, а тако и постају активни чланови заједнице, не само пасивни корисници одређених услуга. Социјална укљученост је у директној вези са повећањем самопоуздања, радозналости, спремности за нове изазове.

Као и до сада, и ове године, волонтери Новосадског волонтерског сервиса показали су солидарност, спремност да пруже помоћ и подршку суграђанима као и велику одговорност, па уколико желите да будете део оваквог тима, све појединости пронађите на сајту НВС-а.

Новосадски волонтерски сервис настао је као заједнички пројекат Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.