Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
quo vadis homo?

Објављено:

25/02/2020
Изложба студената у Свилари: Како уметност одговара на технолошке промене
25/02/2020

Човек и машина. Уметност и технологија. Живо и неживо. То су теме ауторских радова студената са Академије уметности у Новом Саду који чине изложбу QUO VADIS HOMO? чије отварање је сутра, 26. фебруара у 19 часова у културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6б).

У питању је више од тридесет радова у форматима попут текстуалних видео игара, стрипова, гиф анимација, илустрација, архитектонских пројеката, видео пројекција и скулптура.

Изложбом QUO VADIS HOMO? отвара се прва регионална конференција о платформској економији под називом The Reshaping Work Conference East and Southeast European (ESE) Edition, а управо би кроз изложбу радова студената требало да се проблематизују теме о којима ће се дискутовати током прве академске конференције о платформској економији у овом делу Европе.

Информације о изложби можете пронаћи и на Facebook event-u

Изложба је произашла из сарадње Академије уметности у Новом Саду, Центра за истраживање јавних политика који организује конференцију о платформској економији и културне станице Свилара.

Значај организовања изложбе овог формата и теме препознала је Делегација Европске уније у Републици Србији која је финансијски подржала њену реализацију.

Reshaping Work је непрофитна иницијатива са седиштем у Амстердаму, покренута 2016. године са циљем да на једном месту окупи различите актере како би заједнички разговарали о будуц́ности рада које доносе интензивне технолошке промене и пронашли начине како да будућност рада обликују у новим околностима. Иницијатива је у међувремену прерасла у низ регионално организованих догађаја широм Европе (Барселона, Амстердам, Стокхолм, Нови Сад, а у припреми су Мадрид, Цирих и Берлин).

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.