Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
јапанско-српски фестивал филма

Објављено:

04/11/2020
Јапанско-српски фестивал филма овог викенда у Културној станици Свилара
04/11/2020

Брига – осећај који нас тренутно обузима, мисао која је обојила нашу свакодневицу и као таква, у овим специфичним околностима представља и главну тему седмог Јапанско-српског фестивала филма, који ће бити одржан од петка до недеље (6 – 8. новембра) у Културној станици Свилара у Новом Саду.

Под утицајем глобалне кризе, тим Јапанско-српског фестивала филма формирао је програм утемељен на четири стуба, са јасно профилисаним темама. Овогодишња тема „C.A.R.E”, односно брига, рашчлањена на: C – cinema (филм), А – аwareness (свест), R – resilience (отпорност), Е – еducation (образовање).

У три дана, фестивал ће обухватити 19 краткометражних (јапанских и српских) и четири дугометражна јапанска играна филма. Пријаве за присуство на пројекцијама врше се преко мејл адресе svilara@ns2021.rs, до петка, 6. новембра, у 12 сати. Сви заинтересовани, у оквиру пријаве, морају назначити име, презиме, контакт, као и филм који желе да погледају.

Детаљан репертоар овогодишњег ЈСФФ можете погледати на званичном сајту Културних станица.

Јапанско-српски фестивал филма реализује се у сарадњи Удружења за развој уметности и културе „CultCrave” и Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број људи у затвореном простору. Организатор задржава право измене одржавања програма и формата догађаја у случају промене епидемиолошких мера. Организатор задржава право да услед промене мера које се тичу пандемије Kовида-19 промени распоред или откаже део програма или целокупан програм.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.