Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
продужен рок deadline

Објављено:

29/01/2021
Продужен рок за пријаву на Јавне конкурсе за програм у години титуле
29/01/2021

Рок за аплицирање на Јавне конкурсе, које је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ расписала током децембра 2020. године, продужен је до 12. фебруара 2021. године најкасније до 16 часова.

продужен рок

Јавни конкурси расписани су у циљу суфинансирања пројеката у оквиру појединачних програмских лукова (Дунавско море и Тврђава мира; Сеобе и Хероине; Калеидоскоп културе и Друга Европа; Дочек и Будућност Европе), ради допуне и обогаћивања званичног програма у години титуле.

Пријаве на Јавни конкурс за програмске лукове потребно је доставити лично на адресу Фондације (Трг слободе 3) до 16 часова, односно препорученом поштом до 23.59 часова истог дана, такође на исту адресу – Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, Трг слободе 3, 21101 Нови Сад, поштански фах 153.

Пријавни формулар (Образац 1, Образац 2) потребно је обавезно доставити и електронским путем, слањем имејла на адресу konkurs@ns2021.rs, најкасније до 12. 2. 2021. године до 23.59 часова.

Подсећамо, пројекти са којима се аплицира на конкурсе морају у основи бити јавни, културни и уметнички програми, који су у складу са програмским концептом и уметничком визијом „За нове мостове”, које је развила Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

На конкурсима могу учествовати: установе културе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина Војводина или јединица локалне самоуправе, односно правна лица која обезбеђују средства за обављање послова и остваривање циљева из наведених извора, као и правна лица, удружења и други правни субјекти са седиштем на територији Републике Србије регистровани за обављање делатности из области културе и уметничког стваралаштва, друге невладине организације из области културе, као и оне регистроване за обављање научно-образовне делатности. Предложени пројекти морају бити реализовани на територији Града Новог Сада и „Зоне 021” (општине Ириг, Беочин и Сремски Карловци). У изузетним случајевима финални програм може бити реализован и у другим местима. Главни програми и активности у оквиру пројекта морају бити видљиви и реализовани током 2022. године.

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.