Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/04/2020
Кутак за културу отворио врата за помоћ и подршку локалној заједници
08/04/2020

Кутак за културу на Сланој бари прикључио се акцији поделе пакета за социјално угрожене породице из насеља Велики рит.

Кутак за културу, простор који је отворен у октобру 2019. са циљем децентрализације културе, овог пута отворио је своја врата за помоћ и подршку локалној заједници, са којом је за мање од годину дана успешно реализовао бројне културне и едукативне садржаје и на тај начин укључио житеље тог дела града у културни живот Новог Сада.

„Садржај креирамо у сарадњи са локалним становништвом и месним заједницама те смо постали права мала породица и тешко нам пада овај период онлајн комуникације без комшијске кафе и разговора уживо. Драго нам је што смо барем на кратко имали прилику да отворимо врата Кутка и то на Светски дан Рома и пружили помоћ и подршку социјално угроженим лицима. Надамо се да ће се цела ова ситуација ускоро средити, до тада вредно планирамо даљи рад, припремамо отварање нове Културне станице на Сланој бари и поручујемо свима да помогну својој локалној заједници колико је то у њиховој моћи“ рекла је координаторка Кутка за културу, Весна Пашћановић.

Акција траје три дана, од 8. до 10. априла, а већ првог је подељено 80 прехрамбених пакета.

Акцију је организовао Црвени крст Новог Сада, а пакети су обезбеђени захваљујући Граду Новом Саду преко Градске управе за дечију и социјалну заштиту.

Спискови корисника за овај вид помоћи су формирани у сарадњи са Центром за социјални рад Града Новог Сада.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.