Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
Лав Хантерс Love Hunters

Објављено:

30/09/2020
Промоција новог албума групе „Лав Хантерс” у Културној станици Свилара
30/09/2020

Лав Хантерс за Нови Сад је нови пројекат бенда који ствара више од три деценије и представља један од синонима града. Промоција новог албума, петнаестог по реду, под називом „PEACE, ОК“ биће одржана у петак, 2. октобра са почетком у 20 сати у Културној станици Свилара, а публика ће концерт моћи да прати и онлајн на Фејсбук страници Културне станице Свилара.

Нових седам песама бенда „Лав Хантерс”, који већ 33 године на свој начин доприноси новосадској културној и музичкој сцени, биће осврт на музичко наслеђе града, односно златно доба новосадских бендова.

Албум је припреман од јуна до августа ове године, а поред чланова бенда, Милана Мумина, Милана Љубенковића, Владимира Јованова и Владимира Ђурића, на њему ће се наћи и бројни гости: Сандра Дропо Рамаји (саксофон), Никола Миланов (тромбон), Аљоша Закић (труба), Чик Иштван (удараљке), Дамјан Деурић (клавијатуре), Обрад Лаћарац (бас), Владимир Перовић (гитара), Милован „Џими“ Ђуђић (бенџо и лап стил), Ана Перишић (пратећи вокали). У склопу промоције албума, публици ће бити представљен и нови спот за нумеру „Hold On“.

Након 14 албума, рада на музици за филмове и позоришне представе и више од 3000 одржаних концерата, чланови групе „Лав Хантерс” овај пут желе да укажу на потребу како за новим, тако и за старим извођачима, који обнављају и изнова освежавају све квалитете музичке културе Новог Сада.

Улаз на концерт је слободан.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера превенције прописаних услед тренутне епидемиолошке ситуације. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима.

Промоција новог албума бенда „Лав Хантерс” један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!”, који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализацију културе и развој публике.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.