Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
новосадско дечије лето

Објављено:

15/09/2020
„Новосадско дечије лето 10” у културним станицама Свилара и Еђшег
15/09/2020

И ове године, најмлађи креативци, у оквиру „Новосадског дечјег лета 10”, у организацији Дечијег културног центра ДКЦНС, имаће прилику да прате разноврстан уметнички програм, али и учествују у многобројним радионицама у културним станицама.

У Културној станици Свилара, 16. септембра од 11 до 13 сати, деца узраста од 6 до 11 година имаће прилику да на радионицама „барОК” дотакну ову епоху као и да сазнају шта је „украшен говор”. Како је некад изгледао живот на дворовима, шта су специфичности барока, као и који уметници су обележили овај период, сазнајте на овим занимљивим радионицама. Пријаве се шаљу на dkcnovisad@gmail.com или поруком на број 063 521 123.

Културна станица Еђшег такође ће бити место сусрета најмлађих. У суботу, 19. септембра у 10 сати деца ће имати прилику да гледају представу „Еколошка бајка”, а одмах после представе, у 10:45 уживаће у радионици „Бубодром на листу маслачка”.

Представу „Мој друг полицајац”, деца ће моћи да испрате у суботу, 26. септембра од 10 сати такође у Културној станици Еђшег, док ће од 10:45 учествоватти у креативној радионици “Шашави семафор”.

Пријаве на радионице су обавезне због ограниченог број учесника и мера које су на снази.

Новосадско Биг дечије лето траје до 26. септембра.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима, што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.

 

Фото: Pixabay

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.