Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
измене саобраћаја

Објављено:

06/01/2022
Привремена измена саобраћаја због свечаног отварања Европске престонице културе
06/01/2022

Због реализације програма у оквиру свечаног отварања Европске престонице културе, доћи ће до привремене измене режима саобраћаја у појединим деловима Новог Сада, ради безбедног и одговорног постављања сценографије, поставке за уметничке програме и што квалитетније организације једног од најважнијих културних и уметничких догађаја у држави у 2022. години.

Затварање саобраћаја у делу Булевара Михајла Пупина

Од суботе 8. јануара од 6 сати ујутру до недеље 16. јануара у 8 сати ујутру, биће затворен саобраћај на делу Булевара Михајла Пупина, од раскрснице Жарка Зрењанина и Модене, до раскрснице Пионирске и Јована Ђорђевића. Такође, у истом периоду биће затворен саобраћај од раскрснице Соња Маринковић и Иве Лоле Рибара, цела Пионирска улица, као и део улице Јована Ђорђевића, па тако возачи могу изаћи из улице Илије Вучетића, уз скретање лево у улицу Јована Ђорђевића. Од 8. до 16. јануара биће затворен паркинг поред зграде Бановине у улици Јована Ђорђевића, паркинг у Пионирској улици, као и паркинг испред посластичарнице „Цариград”.

Затварање паркинга код СНП-а, у улици Игњата Павласа као и у Подгоричкој улици

У периоду од среде, 12. јануара, од 23 сата до петка, 14. јануара, у 14 сати важиће привремена забрана паркирања у јавној гаражи иза зграде Српског народног позоришта, као и поред службеног улаза у зграду Српског народног позоришта. У истом периоду, важиће и привремена забрана паркирања на јавном паркиралишту у улици Ингњата Павласа, од раскрснице са улицом Константина Данила према Булевару Михајла Пупина и привремена забрана паркирања на два паркинг места на паркиралишту у Подгоричкој улици поред зграде компаније НИС.

Свечано отварање Европске престонице културе, које ће бити реализовано 13. јануара, у оквиру Дочека 7530, обележиће мултимедијална представа Зенитеум :: 2022”, редитеља Драгана Живадинова, на једном од главних градских булевара, испред Бановине, која ће кроз уметност славити велика имена српске науке – Милеву Марић Анштајн и Милутина Миланковића. Тај дан обележиће и велика несвакидашња изложба „Време и васељена” у холу Студија М, као и изложбе, концерти и перформанси на више од 40 локација у граду. Тог 13. јануара биће уприличена церемонија преузимања титуле Европске престонице културе у Српском народом позоришту коју ће сви заинтересовани моћи да испрате уживо, у директном преносу на првом програму РТС-а, као и на првом програму РТВ-а.

Организатори моле суграђане за разумевање и стрпљење, зарад што безбедније реализације програма отварања Европске престонице културе и што лепшег уживања у догађају који слави најлепше вредности Новог Сада и представља га у Европи.

Више информација о програму, сатници и локацијама можете пронаћи на званичном сајту Дочека.

 

Фото: Јелена Ивановић

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.