Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
surreal

Објављено:

05/01/2021
Треп и џез фузија на Дочеку 7529: „Surreal & Beyond” онлајн из Новосадског позоришта
05/01/2021

У оквиру онлајн Дочека 7529. публика ће имати прилику да слуша младог репера Филипа Арсенијевића, који ће наступити у Новосадском позоришту, у иновативном аранжману „Surreal & Beyond”, уз пратњу џез састава. Ова музичка фузија биће приказана онлајн 13. јануара, на новој платформи visitns.rs.

Шест момака први пут се окупило у овом саставу и како Филип Арсенијевић истиче, потпуно су променили концепт наступа. Сматра да су направили одличан микс звукова и стилова, који до сад на нашој сцени нико није радио.

„Припремили смо 12 песама за ову прилику. Неке су са новог албума ‘Сви у кући’, али публика ће имати прилику да слуша и добро познате, као што су На минут до мора; Хоћу с тобом да се смувам; Будва, Копаоник и многе друге. Овога пута, Огњен на бубњу, Паја на труби, Сава на басу, Денис на гитари, Цопе на клавијатурама и Surreal, направиће одличну атмосферу“, каже Арсенијевић.

У прошлој 2020. години музичари нису имали много прилике да наступају али су могли да стварају музику, па је тако и Surreal издао нови албум симболичног наслова „Сви у кући“.

„Сви смо били затворени и зато се албум зове ‘Сви у кући’, али концептуално албум нема везе са короном, нити сам желео да песме имају везе са тим. Акценат је на новом стилу живота који сад живим. Окренут сам ка музици и заправо сам испричао кроз песме шта се све догодило у мом животу у последње две године“, објашњава Surreal.

Јединствени Дочек у Новом Саду који спаја две Нове године, два календара и два рачунања времена, 31. децембра и 13. јануара, први пут ће бити реализован у онлајн формату, отварајући нове просторе за културу како би Српска Атина спремно дочекала титулу Европске престонице културе.

Поред Филипа Арсенијевића, 13. јануара наступиће познати виолиниста Стефан Миленковић са Василом Хаџимановим и камерним оркестром Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Новосадски дувачки квинтет, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић, хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Урош Дожић

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.